joi, 5 ianuarie 2012

Un român câştigă concursul Wiki Loves Monuments

Compatriotul nostru Mihai Petre a câştigat concursul Wiki Loves Monuments cu fotografia Mănăstirea Chiajna de la marginea Bucureştiului iarna, juriul motivând alegerea făcută prin compoziţia de excepţie a imaginii, care „reflectă pe deplin caracterul misterios al acestor ruine (...)”. Cităm în continuare din raportul juriului: ,,Echilibrul culorilor, mediul înconjurător şi acel om, aflat în mijlocul pustietăţii, fac ca monumentul să pară mai impozant decât în realitate şi creează un efect uimitor. Ruinele parcă au prins viaţă în urma combinării acestor elemente”.

Wiki Loves Monuments este un concurs internaţional, organizat de Wikimedia. Axat pe ideea că o imagine valorează mai mult decât o mie de cuvinte, concursul a avut scopul de descoperi şi redescoperi monumente europene, celebre sau mai puţin cunoscute, care necesită sau nu lucrări de restaurare şi conservare.

La concurs au participat fotografi din 18 state, fiind înscrise peste 165.000 de imagini, dintre care au fost selectate 169 fotografii finaliste de către un juriu european, alcătuit din experţi în domeniu.

Pentru a vizualiza fotografia câştigătoare, puteţi accesa următorul link:

Material  preluat  de pe site-ul http://www.cultura.ro/

Un comentariu:

  1. Bravo lui! Fotografia e intr-adevar deosebita...mai ales ca am vazut multe alte fotografii frumoase in concurs...

    RăspundețiȘtergere