duminică, 1 martie 2015

Salvați Palatul Brukenthal!

O poveste tristă și totuși … nu doar o poveste


Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia lansează campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată] pentru restaurarea Palatului Brukenthal.


White Palace – Dark Story este o poveste din Transilvania; nu despre un castel și un conte, ci despre un palat și un baron, nu despre o moștenire misterioasă, ci despre o moștenire publică. Este povestea unui vis vechi de secole a cărui lumină se stinge în zilele noastre.
Palatul Brukenthal și colecțiile Baronului Samuel von Brukenthal au fost destinate prin testament unei vieți publice. Din cauza agravării stării de conservare a clădirii, restricționarea parțială a accesului vizitatorilor este iminentă, palatul apropiindu-se treptat de momentul închiderii porților.
Muzeul Național Brukenthal a crescut din rădăcinile Palatului, împărtășindu-i identitatea. Pentru fiecare dintre noi, Muzeul Național Brukenthal va continua să existe. Palatul Brukenthal va exista doar pentru aceia dintre noi dispuși spre conștiință.
În secolul al XVIII-lea, Samuel von Brukenthal scria:
Nu cred că spiritul lucrurilor se va schimba datorită celor puțini, ci mai degrabă convins că binele se va ridica și va erupe în curând, cu toată forța, din această dezordine.”
Între 1 martie și 31 mai 2015, campania White Palace – Dark Story își propune să crească gradul de conștientizare în comunitatea publicului vizitator, dincolo de granițele locale, naționale sau chiar europene.
Demonstrează că lumea ignoranței și indiferenței este mică!
Alătură-te campaniei! Semnează petiția!
Lumea culturală a Palatului Brukenthal este și moștenirea ta!

Pentru mai multe informații citește Manifestul AICI.

Descrierea campaniei
Gen: Campanie pentru o cauză
Titlu: White Palace – Dark Story
Organizatori: Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia
Partener unic: Deine Lakaien, Germania
Acțiune: Petiția
Durată: 1.03 – 30.05.2015
Scop: Conștientizare asupra stării de degradare a Palatului Brukenthal și a necesității restaurării clădirii.
Mijloace de informare publică: 
Site-ul oficial al Muzeului Național Brukenthal
Facebook oficial Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal
Desfășurare
Campania este structurată modular în funcție de trei teme:
Martiepiatra (problemele de conservare și necesitatea restaurării elementelor de arhitectură și structurilor din piatră precum portalurile, ancadramentele din piatră ale ferestrelor și lucarnelor, soclul clădirii din prima curte interioară).
Aprilie saloanele de recepție (problemele de conservare și necesitatea restaurării pachetului, tapetului pe suport de mătase și a tapetului pe suport de hârtie, deschiderea salonului oriental din aripa de nord).

Mai fațada secundară a Palatului Brukenthal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu