vineri, 6 mai 2011

Veste bună!

Avem o veste bună: (re) încep lucrări de restaurare la Casa din Piaţa Mică  nr. 22  - Sibiu, primul monument prezentat în cadrul campaniei noastre. Lucrări s-au efectuat şi în anii trecuţi, dar, având în vedere starea avansată de degradare, sunt necesare reabilitări ample şi, în consecinţă, mulţi bani.  Ce se face anul acesta? Vedem în cele ce urmează:


Lucrările începute în urmă cu câţiva ani la imobilul din Piaţa Mică nr. 22, care apar­ţine Primăriei Sibiu şi este monument istoric, continuă şi anul acesta cu reabilitarea cor­pului de clădire care este cel mai afectat, a anunţat ieri, în conferinţa de presă, pri­marul Sibiului, Klaus Iohannis.
În acest moment se contrac­­tează serviciile premergă­toare lucrărilor, de expertiză tehnică, studiu de fezabilitate, asistenţă tehnică acordată pe parcursul lucrărilor, iar lu­crările vor viza corpurile A, B şi D şi vor costa aproximativ 290.000 lei.
„Imobilul din Piaţa Mică, nr. 22 este clasificat ca monument istoric, unele corpuri ale sale datând din secolele XV şi XVI. Intervenţia aceasta se înca­drează în eforturile noastre de conservare a patri­moniului si­bian, iar această clădire are un aport deosebit pentru aspectul general al Pieţei Mici. Din fericire putem realiza lucrările de reabilitare pentru că imo­bi­lul aparţine Primăriei Sibiu şi pu­tem investi bani publici în acest obiectiv”, a spus Iohannis.
Invitaţia de participare la licitaţie a fost lansată în programul informatic specia­lizat (SEAP), iar ofertele pot fi depuse până luni, la Regis­tratura Primăriei Sibiu din stra­da Samuel Brukenthal, nr. 2.
În anii 2003 – 2004, au fost amenajate subsolul, parterul şi etajul  la corpul A (partea dinspre Piaţa Mică) şi la corpul B, iar în 2008 s-a intervenit la porţiunea dintre corpul A şi B, după ce s-a prăbuşit zona de legătură dintre cele două.
În această clădire funcţio­nează Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Sursa. www.tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu