miercuri, 16 mai 2012

Atracţii turistice ciudate

Dacă vreţi o cafea veţi spune "Sunt fericit”, dacă aveţi chef de puţină distracţie puteţi îmbrăca un costum de clovn şi puteţi alerga ţinând în mână o tigaie cu clătite, dacă vreţi puţină relaxare vă puteţi bălăci în vin sau sake…şi dacă toate acestea vi se par puţin ciudate, să ştiţi că nu greşiţi deloc. Toate fac parte din topul celor mai ciudate atracţii turistice ale Pământului.


S-au plimbat prin lume, au văzut frumuseţi, lucruri obişnuite şi mai puţin obişnuite, iar la final au alcătuit şi un top. Este vorba de vizitatorii site-ului IgoUgo.com, care au votat cele mai ciudate atracţii turistice de pe Terra.

Frişcă, restaurant-baie şi Eeyore

Amatorii de frişcă îşi dau întâlnire în fiecare an în oraşul Olomouc din Cehia. Nu pentru a schimba reţete sau  pentru a organiza concursuri gastronomice, ci pentru a se bate cu frişcă. Marea Bătălie cu Frişcă conduce în topul celor mai ciudate atracţii turistice şi atrage destui curioşi. Deşi durează vreo două minute, mulţimea combatanţilor, înarmaţi până în dinţi cu tăvi cu frişcă, şi bătălia albă fac deliciul localnicilor şi turiştilor. Dacă vă hotărâţi să luaţi parte la inedita luptă, ar trebui să grăbiţi planificarea celor necesare călătoriei pentru că evenimentul are loc în luna iunie, în cadrul Festivalului Oraşului Olomouc.
Restaurantul modern al toaletei. O masă servită aici se anunţă a fi o experienţă puţin obişnuită şi nu e indicată tuturor. Motivul? Mesele au formă de cadă de baie, scaunele  şi farfuriile  - de vase de toaletă. Le găsiţi în cele 12 restaurante moderne ale toaletei din Taiwan, Hong Kong şi Japonia. Sunt renumite pentru tematica decorativă inedită, dar şi pentru Shabu Shabu, un fel de mâncare ale cărui ingrediente le alegi singur. Şi pentru că vorbim de restaurante ciudate, trebuie spus că o cafenea din Letonia intră şi ea în top, dar numai pe locul IX. La Shot Café, toaleta este luminată în funcţie de starea de spirit, aşa că ea poate fi de un roşu aprins, albastru închis sau verde pal. 
Ineditul lanţ de restaurante ale toaletei se află pe locul 2 al topului nostru şi este urmat de o petrecere aniversară cu număr record de invitaţi. Este vorba de aniversarea lui Eeyore, prietena lui Winnie the Pooh. De peste 40 de ani, copii şi adulţi vin într-un orăşel din Austin să sărbătorească, iar banii strânşi din vânzarea mâncării şi băuturii sunt donaţi organizaţiilor locale non profit.

Meniu aparte

Un alt orăşel american, un alt obicei. Şi tot ciudat. Pe locul IV. Cine poposeşte la  Downtown Hotel, din Dawson (Alaska), este îndemnat să-şi dovedească îndrăzneala prin gustarea unui cocktail: cocktailul degetului acru de la picior. Băutura conţine şi un deget mumificat de la piciorul unui om, iar cine vrea să o încerce trebuie să atingă degetul cu buzele. Povestea acestui cocktail a început în anul 1973 şi de atunci a fost încercat de peste 15.000 de curajoşi. Fiecare a avut grijă ca nu cumva să înghită degetul, altfel Căpitanul Bill Holmes ar fi avut grijă ca degetul înghiţit să fie înlocuit cu unul provenind de la neglijentul degustător. Pe lista temerarilor băuturi ai cocktailului se află un copil de şase luni şi un bătrân de 91 de ani.
Şi tot la capitolul meniu aparte şi atracţii turistice ciudate a fost trecut şi Restaurantul verzelor şi prezervativelor din Bangkok, acolo unde alături de cafea nu se serveşte tradiţionala bomboană mentolată, ci un prezervativ. Fondurile astfel obţinute sunt donate unei asociaţii de dezvoltare a comunităţii.
De ce să savurezi clătita comod aşezat la masă şi îmbrăcat în blugi, când amuzamentul poate fi crescut de un costum de epocă sau de clovn şi de o cursă cu tigaia cu clătite în mână. De asta au parte englezii în Marţea clătitelor, iar evenimentul e pe locul VI. Asemenea curse au loc în Londra şi în alte oraşe, iar la ele participă piloţi, ceasornicari, muzicieni, agricultori, funcţionari publici etc. Se împart în echipe de patru şi timp de o jumătate de oră îşi arată îndemânarea de a întoarce clătitele în tigaie în timp ce aleargă.

Băi în vin, curse cu gândaci

Pentru cunoscători, Yunessun este sininom cu băi în sake sau vin. Staţiunea oferă nu mai puţin de 25 de posibilităţi a face baie. Şi nu în apă, ci în lichide mai puţin obişnuite pentru asemenea activităţi: vin, sake, ceai verde, cafea. Ideea japonezilor are priză la public, aşa că bazinele sunt frecventate de adulţi şi copii, mai ales că reclama spa-ului vorbeşte de faptul că baia în sake sporeşte frumuseţea pielii, iar cea în vin – te întinereşte. Administratorii spa-ului împrospătează vinul şi sake de câteva ori pe zi. Staţiunea Yunessun este ocupanta locului VIII în topul atracţiilor turistice ciudate.
Americanii revin în top cu o cafenea unde eşti obligat să te declari fericit, bucuros, sănătos sau charismatic dacă vrei să primeşti vreo băutură sau desert. La Cafe Gratitude, din San Francisco, comanda sună astfel: Sunt un frumos milkshake de portocale, Sunt un carismatic suc de morcovi, Sunt un sănătos suc verde, Sunt o strălucitoare limonadă, Sunt o uimitoare plăcintă cu lămâie. Ideea unui astfel de meniu au avut-o Matthew and Terces Engelhart care îşi îndeamnă clienţii să fie recunoscători pentru ceea ce au primit în viaţă. Mai trebuie spus, că la Cafe Gratitude, totul este reciclat şi sunt căutate mereu metode non-poluante.
Topul ciudăţeniilor se încheie în lumea micilor necuvântătoare. De peste 20 de ani, locuitorii din Brisbane (Australia) sărbătoresc Ziua Naţională a ţării lor prin  14 curse între gândaci. Tradiţia îşi are începutul în anul 1982 când doi australieni au pus pariu pe rapiditatea gândacilor din diverse părţi ale oraşului. Cursa ţinută într-un bar a avut un mare success, aşa că s-a transformat în tradiţie naţională..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu