duminică, 5 august 2012

Asociația „Sibiul Azi” realizează primul ghid al minorităților din Sibiu



Asociația „Sibiul Azi” a obținut finanțare de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice pentru editarea primului Ghid al minorităților din Sibiu. Acesta va fi conceput sub forma unui DVD și va apărea în toamna acestui an.

Scopul acestui proiect rezidă în „promovarea judeţului Sibiu ca spaţiu al multietnicităţii şi multiculturalităţii, ca un ţinut unde, de sute de ani, diferite etnii convieţuiesc în pace. Promovarea este necesară în contextul în care amprenta ce se pune cel mai adesea Sibiului este legată de moştenirea germană, prea puţine fiind momentele în care cultura etnicilor maghiari sau evrei, de pildă, se bucură de interes. În consecinţă, în premieră pentru Sibiu, produsul editorial va reliefa istoria fiecărei etnii în spaţiul Sibiului, aportul lor la dezoltarea socială şi economică a judeţului, moştenirea culturală a minorităţilor”, spune Alina Bako, președinte al Asociaţiei „Sibiul Azi”.
Acest ghid este o primă sursă de documentare pentru persoanele care vor să aprofundeze studiul civilizaţiei şi culturii etniiilor conlocuitoare din România şi poate fi liantul cu trecutul al tinerilor provenind din rândul minorităţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu